Zajačí perkelt

Suroviny:

  • 1 zajac naporcovaný na 12 častí
  • olej
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 bobkové listy
  • voda
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • Halušky:
  • 300 g polohrubej múky
  • soľ
  • 1 vajce
  • voda

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji dosklovita.
  2. Poprášime ju mletou červenou paprikou, pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso a opražíme, aby sa mäso zatiahlo.
  3. Podlejeme vodou podľa potreby, pridáme soľ, mleté čierne korenie a dusíme do zmäknutia.
  4. Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, necháme prevrieť a podávame s haluškami.
  5. Halušky: Múku preosejeme, pridáme vajce, soľ a vodu prilievame podľa potreby.
  6. Vareškou vypracujeme polotuhé cesto.
  7. Cesto pretlačíme cez haluškovač do väčšieho množstva osolenej vody.
  8. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich a pomastíme olejom.