Zajačia terina

Suroviny:

  • 500 g mäsa zo zajaca
  • 400 g bravčového bôčika
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky nahrubo zomletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 menšia cibuľa nasekaná nadrobno
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 60 g lúpaných pistácií
  • 150 g plátkov pancetty alebo prerastenej slaniny

Postup:

  1. Všetko mäso pomelieme, dobre pomiešame s ostatnými ingredienciami okrem slaniny a na noc odložíme do chladu.
  2. Keramickú misku na terinu vyložíme plátkami slaniny tak, aby konce prevísali cez okraj.
  3. Mäsovú zmes natlačíme do misky, vrch zarovnáme a prikryjeme slaninou.
  4. Nádobu vložíme do väčšej misky s vodou tak, aby voda siahala do polovice nádoby s terinou.
  5. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 200 °C 1 a ½ hodiny.
  6. Potom vylejeme tekutinu z misky, vyklopíme terinu, necháme ju vychladnúť, zabalíme ju do alobalu a odložíme do chladničky.
  7. Vyčkáme minimálne 3 dni do konzumácie.
  8. Terinu podávame nakrájanú na plátky na lístkoch ľadového šalátu s dijonskou horčicou a bagetou.