Zubáč v kabátiku z parmskej šunky

Suroviny:

  • filety zo zubáča
  • 100 g tenkých plátkov parmskej šunky
  • 200 g mozzarelly
  • bobkové listy
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • maslo na vymazanie pekáča
  • olivový olej
  • tagliatelle
  • Omáčka:
  • 250 ml sladkej smotany
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • kurkuma
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • maizena

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na teplotu 225 °C.
  2. Osušené filety zo zubáča rozkrájame po šírke na palec hrubé kúsky.
  3. Kúsky ryby osolíme a okoreníme.
  4. Na každý kúsok položíme bobkový list, plátok mozzarelly a obalíme plátkom parmskej šunky.
  5. Takto obalené kúsky zubáča poukladáme do vhodnej nádoby na pečenie, ktorú sme predtým riadne vymazali maslom.
  6. Jemne prelejeme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút, resp. pokiaľ ryba nie je hotová a prosciutto nie je chrumkavé.
  7. Kým sa ryba pečie, necháme zovrieť smotanu, pridáme kôru a šťavu z citróna.
  8. Dochutíme kurkumou, soľou a bielym korením a mierne varíme asi 10 minút.
  9. Pre hustejšiu konzistenciu omáčku zahustíme trochou maizeny.
  10. Kúsky zubáča servírujeme s cestovinami tagliatelle, so smotanovou omáčkou a rezom citróna.