Il Macchione

Bratia Leonardo a Simone hospodária na šiestich hektároch vinohradov v lokalite Le Caggiole, kúsok od Montepulciana. vinohrady sa rozprestierajú na kamenistom kopci s nadmorskou výškou 350 metrov. Poloha vinohradov zaisťuje striedanie denných a nočných teplôt, čo má vplyv na výslednú aromatiku vín.

Vo vinohradoch Il Macchione sa pestuje výlučne Prugnolo Gentile, čo je miestny klon Sangiovese, z ktorého sa vyrába Vino Nobile di Montepulciano aj Rosso di Montalcino. Prístup k pestovaniu a výrobe vína sú založené na osobnom prístupe majiteľov, množstve ručnej práce a aplikácii organických postupov – minimum chémie, malé výnosy, žiadne umelé hnojivá. Leonardo v pivnici uplatňuje princíp „Tak dlho, ako treba“. Vína trávia v sudoch a následne vo fľašiach viac času ako vyžaduje legislatíva. V porovnaní s konkurenciou Vino Nobile di Montepulciano Il Macchione je v obchodoch pozadu o rok aj dva.

Anémia a víno

20.11.2017 Anémia je spôsobená nedostatkom železa v tele, ktoré sa dá v miernejších prípadoch jednoducho doplniť vhodnou stravou. Najjednoduchšie lekárske doporučenie je, že si treba dať slušný hovädzí steak, ktorý zabezpečí dostatok kovu a aj vitamín B12 ako jeho transportér.

Čítajte ďalej

 

Vína z Juhoafrickej rebubliky

Vinohradníctvo má v Južnej Afrike dlhú históriu, najstaršia vinárska farma tu existuje od roku 1685. História ešte neznamená automaticky kvalitu, ale aj táto revolúcia sa udiala a za posledných 20 rokov sa juhoafrické vína hlásia o popredné miesta na svetových trhoch.

Čítajte ďalej

 

Weinviertel

Najväčšia rakúska vinohradnícka oblasť s 13 tisíc hektármi vinohradov sa nachádza hneď a našimi humnami, na sever od Viedne, na juh od Moravy a na západ od Záhoria.

Čítajte ďalej